Connect with us

Hi, what are you looking for?

World

Several thousands of years old clay tablets predicted the destruction of Iran, and predicted conflicts in the Middle East after a solar eclipse.

Several thousands of years old clay tablets predicted the destruction of Iran, and predicted conflicts in the Middle East after a solar eclipse.

Egy 4000 Éves Babiloni Jóslattábla Sötét Jövendölései

Nemrégiben teljesen lefordítottak négy, több mint 4000 éves babiloni ékírásos táblát, melyek az emberiség jövőjét illetően ijesztő jóslatokat tartalmaznak. A Brit Múzeumban több mint egy évszázada őrzött agyagtáblák most kerültek először alaposabb elemzés alá. A kutatók megállapították, hogy a jóslatok a holdfogyatkozások megfigyeléséből származnak, és sorsfordító eseményekkel, például királyok halálával, járványokkal és birodalmak pusztulásával hozzák összefüggésbe őket​.

Do we know the name of the man who will lead humanity to Mars for 70 years? – An amazing prediction has emerged

Read more…

Miért Különlegesek Ezek a Táblák?

Az ékírásos agyagtáblák különlegessége abban rejlik, hogy a babiloniak fejlett asztronómiai tudásukat használták fel jóslataik megfogalmazására. A táblák szövegei alapján a babiloni csillagászok nemcsak a holdfogyatkozások időpontját, hanem azok különböző aspektusait – például a kezdés időpontját, az árnyék mozgását és az időtartamot – is figyelembe vették. A táblák szerzői ezekből a jelekből különféle jóslatokat fogalmaztak meg, például éhínségről, városok elpusztulásáról vagy járványokról​.

Milyen Jóslatokat Találhatunk a Táblákon?

Az egyik jóslat szerint, ha „egy fogyatkozás egy pillanat alatt elhomályosul és tisztává válik, akkor egy király meghal, és Elam elpusztul.” Elam az ókori Mezopotámia egyik régiója volt, ami a mai Irán területén helyezkedett el – ami különösen nyugtalanító tekintve a mostani közel-keleti konfliktust és a két nappal ezelőtt napfogyatkozást. Egy másik jóslat azt mondja, hogy ha a holdfogyatkozás este kezdődik, az „járványt” jelent – ez pedig egy halálos járvány kitörésére utal.

Emellett a táblák előrejelzéseket tartalmaznak a természeti katasztrófákról is: „Tavasszal sáskajárás támad és elpusztítja a termést, és az élelem hiánycikk lesz.” Egy másik jóslat pedig azt mondja, hogy „egy híres király el fog pusztulni; a fia, aki nem lett kijelölve királlyá, ragadja magához a trónt, és háború tör ki”​.

See also  There is a lot of trouble in the world's largest container port, tons of cargo is deteriorating

Harmincezer évig uralkodó királyokról és óriásokról számolnak be a sumér szent iratok - a legvadabb elméletek szerint Földön túlról érkezett istenek uralták Mezopotámiát

The Sumerian scriptures tell of kings and giants who ruled for thirty thousand years – according to the wildest theories, extraterrestrial gods ruled Mesopotamia

Read more…

Az Ősi Babiloniak Életrevaló Túlélési Technikái

Annak ellenére, hogy ezek a jóslatok ijesztőek és sötét jövőt festenek, a babiloniak nem tekintették őket véglegesnek. Hittek abban, hogy bizonyos rituálék és szertartások elvégezhetők a rossz ómenek semlegesítésére és a jövő megváltoztatására. Például egyes esetekben, amikor a király halálát jósolták, egy „helyettes királyt” jelöltek ki, aki magára vette a jóslatban szereplő rossz sorsot, míg az igazi uralkodó biztonságban maradt. Ezzel próbálták elkerülni a király halálát és biztosítani a birodalom stabilitását​.

A Táblák Eredete és Jelentősége

A táblák valószínűleg az ókori Sippar városából származnak, amely a mai Irak területén, Bagdadtól délnyugatra helyezkedett el. Sippar a babiloni birodalom egyik fontos központja volt, ahol a csillagászat és az égi jelenségek megfigyelése központi szerepet játszott a mindennapi életben. A kutatók szerint ezek a táblák az eddigi legkorábbi ismert példák arra, hogy a holdfogyatkozásokkal kapcsolatos előrejelzések egy egész rendszert alkottak a babiloni asztrológusok körében​.

A kutatás egyik vezetője, Andrew George, a Londoni Egyetem emeritus professzora, és Junko Taniguchi, független kutató, kiemelték, hogy bár néhány jóslat valóban alapulhatott valódi megfigyeléseken – például egy égi jelenség és azt követő katasztrófa kapcsolatán –, a legtöbbjük inkább elméleti vagy spekulatív rendszer eredménye volt, amely az égi jelenségek és a földi események közötti összefüggéseket próbálta megmagyarázni​.

Az Ősi Tablák Fordítása: Milyen Hatással Van a Történelemre?

A most lefordított táblák új megvilágításba helyezik az ókori mezopotámiai kultúra és asztronómiai tudomány közötti kapcsolatot. A babiloniak hite szerint az égi jelenségek és a földi események szoros összefüggésben álltak egymással, és ezek az összefüggések meghatározták a jövő eseményeit. A táblák lefordítása egyben betekintést enged az ókori babiloniak gondolkodásába és világképébe, melyben a csillagok és az égi jelenségek figyelése kulcsfontosságú volt a jövő megértéséhez​.

See also  Coronavirus: Special instructions received for Indian variant

forrás: Smithsonian Magazine

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Top News

In a harrowing incident that has shaken the community of Lewiston, Maine, a series of shootings on Wednesday evening resulted in a tragic loss...

Top News

President Joe Biden’s abrupt departure from a speech on the U.S. economy at the White House on Monday sent a ripple of speculation and...

Top News

Given the differences in styles with next-generation consoles, the so-called “console war” between Sony and Microsoft is arguably moot. Most console players, however, will...

World

Chinese scientists have discovered a little-known type of ore containing a rare earth metal highly sought after for its superconducting properties. The ore, called...

Copyright © 2024 Campus Lately.